fbpx

Maak kennis met het nieuwe, innovatieve, slimme regenwatersysteem van JustNimbus

Ook eenvoudig zelf aan te leggen…

 

Download de brochure

JustNimbus heeft een innovatieve nieuwe unit ontwikkeld speciaal voor het regenwatersysteem met de waterzak. Deze All-In-One unit is voorzien van alle componenten die een regenwatersysteem nodig heeft en is ook nog eens volledig geautomatiseerd.
Om het water uit de zak te pompen is de unit voorzien van een borstelloze, toerentalgeregelde membraanpomp die door de slimme software zijn toeren afstemt op de vraag. Hierdoor wordt een minimaal stroomverbruik gerealiseerd.

Het regenwatersysteem; regenwater opslaan in een zak onder de vloer

Een waterzak om thuis regenwater in op te vangen. Geniaal in al zijn eenvoud, al zeggen we het zelf. Het water wordt via de dakgoot en de regenpijp naar de waterzak geleid. Hoe groter jouw dak, hoe meer water er in de waterzak vloeit. In een zak van het standaardformaat gaat 3.000 of 4.500 liter water, genoeg voor het besproeien van je tuin, het wassen van je kleding én het doorspoelen van je toilet. Zo kun je maar liefst 50 procent op drinkwater besparen. En omdat er geen kalk in regenwater zit, spaar je ook je ook nog eens je kleding en je wasmachine!

Het slimme dashboard…

Als je dan een regenwatersysteem hebt aangeschaft wil je natuurlijk wel weten hoe die presteert! Daarom zijn alle JustNimbus regenwatersystemen standaard volledig geautomatiseerd. Mede door deze slimme besturing kan de nieuw ontwikkelde unit zo compact gemaakt worden.

Er wordt continu gemeten hoe het systeem functioneert en er zijn diverse parameters instelbaar.

Ook kan er van afstand service worden verleend en kunnen de systemen ge-update worden als er nieuwe functionaliteiten zijn. Er worden bijvoorbeeld grafieken bijgehouden, log files gecreëerd, besparing weergegeven en data van de pomp weergegeven.

De druk van de pomp en de minimale hoogte van de buffer zijn instelbaar om het regenwatersysteem zo efficient mogelijk te laten functioneren.

Het mooiste is dat de totale besparing en de totale beschikbare buffers van alle klanten samen wordt bijgehouden. Zo wordt zichtbaar wat de impact is van alle systemen!

Dit wordt regelmatig gedeeld. Zo kun je mooi zien wat voor waardevolle bijdrage je levert door het gebruik van een JustNimbus systeem!

De waterzak

De kunststof waterzak is het reservoir van ons regenwatersysteem. We plaatsen hem meestal, samen met de pomp, in de kruipruimte van de woning. Handig, want die ruimte wordt meestal toch niet gebruikt. De zak kan, al naar gelang jouw persoonlijke leefsituatie, ook elders worden geïnstalleerd, bijvoorbeeld in een kelder.

Onze waterzak is gemaakt van hoogwaardige, sterke kunststof, maar toch licht en flexibel. Hij is bestand tegen UV-straling en de naden zijn uiteraard met hoge precisie gedicht. Alles voor een optimale bescherming van het opgeslagen regenwater. En van je huis, natuurlijk.

Onze standaard waterzak 2,5 meter lang, 2,6 meter breed voor de 3.000 liter variant en 3,5 x 2,6 voor de 4.500 liter variant. In de meeste woningen is dit formaat voldoende.

 

Heb je een kleinere of juist grotere zak nodig? Dat kan! JustNimbus levert ook afwijkende formaten.

De filter

Natuurlijk wil je wel dat het water dat je opslaat schoon genoeg is voor bijvoorbeeld je wasmachine! Ons regenwatersysteem is daarom voorzien van een zelf-reinigende filter, die ervoor zorgt dat het regenwater vrij van rommel in de zak terechtkomt.

 

De pomp

De waterzak wordt via de meegeleverde hydrofoorpomp en speciale leidingen zorgeloos aangesloten op de wasmachine, de w.c.’s en op elke andere gewenste kraan. Alleen voor de douche, de vaatwasser of als drinkwater is regenwater niet geschikt.

Zo werkt het

De efficiënte eenvoud van het JustNimbus regenwatersysteem

Als er regen op je dak valt, wordt die via de regenpijp naar beneden afgevoerd. Handig, want die regenpijp kunnen we dus ook gebruiken voor de aanvoer van het JustNimbus systeem. Op de pijp wordt eerst een filter geplaatst, die vuil tot wel 280 micron uit het water weghaalt. Zo stroomt er altijd schoon regenwater de waterzak in. Is de zak vol? Dan leidt de filter geen water meer naar de zak en wordt het naar het regenwaterriool afgevoerd.

De waterzak en alle benodigde techniek om het systeem te laten werken, bevinden zich in principe in de kruipruimte onder je huis. Zodra er een watervraag is vanaf het toilet, de (buiten)kraan of de wasmachine, slaat de pomp aan en wordt het water daarheen gedistribueerd. De pomp zorg ervoor dat de waterleidingen altijd onder druk staan, net als bij een drinkwaterleidingsysteem.

Mocht de watervoorraad in de zak bijna op zijn, dan opent de elektronische regelaar een speciale klep, die ervoor zorgt dat er een minimale benodigde hoeveelheid drinkwater in het systeem kan stromen. Zo blijft het systeem altijd goed werken.

Wat zijn de kosten voor een
JustNimbus Regenwatersysteem

> vanaf € 2.749,- geleverd (eenvoudig aan te leggen met duidelijke instructies)
> € 899,- voor het aanleggen van een standaard systeem

geïnteresseerd?
Vul het contactformulier in en wij
nemen contact met je op.
Of bel +31 6 14 96 97 32

JustNimbus in de media