Regenwaterbeheer systeem, de oplossing voor nieuwbouw
Het duurzame alternatief voor infiltratiekratten!
Dankzij de nieuwe, weersafhankelijke regeling en de mogelijkheid om het opvang- en beheersysteem voor regenwater realtime te monitoren, is het JustNimbus regenwatersysteem een slimmer alternatief dan voor bijvoorbeeld infiltratiekratten bij nieuwbouw of renovatie.
Aan het regenwatersysteem hebben we een slimme regeling toegevoegd. Dankzij deze regeling kunnen gebruikers altijd en overal hun regenwaterdata monitoren. Er wordt gemeten hoeveel regenwater er in hun systeem zit, hoeveel water zij al hebben bespaard op hun drinkwatergebruik en hoeveel water er uit het systeem wordt gepompt. Het systeem is bovendien op afstand te servicen en te updaten.
De grootste innovatie is dat het systeem gekoppeld kan worden aan de lokale weersvoorspelling en daar slim op reageert zodat er altijd regenwater gebufferd kan worden!
Alle informatie die op het dashboard van de JustNimbus regenwaterinstallatie zichtbaar is, is ook af te lezen op het persoonlijke online dashboard. Bovendien is er nu ook een koppeling van het systeem aan de weersvoorspellingen op basis van geolocatie van het gebouw mogelijk. Hierdoor wordt de efficiëntie van het regenwatersysteem verhoogd.
Dit biedt vele voordelen en het regenwatersysteem krijgt er meer mogelijkheden door wat vooral interessant is voor nieuwbouw en renovatie!
Wanneer er bijvoorbeeld regen op komst is en de waterzak heeft onvoldoende vrije buffer om die regen op te vangen, kan hierop worden geanticipeerd door gecontroleerd de bufferruimte te vergroten.
Hierdoor bespaar je investeringen in het ingraven van infiltratiekratten als de woning van het riool afgekoppeld moet worden!
Wanneer er bijvoorbeeld regen op komst is, kan de waterzak onvoldoende vrije buffer hebben om die regen op te vangen. Dan anticipeert het systeem hierop door gecontroleerd de bufferruimte te vergroten. Het systeem gaat dan zelf water lozen in een daarvoor aangelegde voorziening. Dit kan bijvoorbeeld een druppelslang zijn, een vijver, kleine grindkoffer maar ook iets bijzonders als een fontein of spuwer voor meer bewustwording.
Hierdoor verdwijnt het water gecontroleerd voordat het begint met regenen. Er draaien inmiddels vele slimme JustNimbus-installaties succesvol.
Het regenwaterbeheersysteem van JustNimbus is een perfect alternatief voor het ingraven van infiltratiekratten in hun tuin. Dit is een dure en ingrijpende operatie. Bovendien kunnen deze kratten na verloop van tijd vaak verstopt raken en vermindert de werking ervan.
Zeker bij kleigrond is het veel lastiger om via kratten het water in de bodem te laten wegvloeien.
Het systeem van JustNimbus is slimmer, goedkoper, eenvoudiger en je bespaart nog eens 50% water! Dit kan doordat het regenwater met Just Nimbus ook in huis wordt gebruikt, voor het doorspoelen van de wc of het draaien van de was.
Veel Hemelwaterverordeningen binnen gemeentes stellen dat hemelwater niet meer op het riool aangesloten mag worden. Er wordt zelfs meer en meer geëist dat het opgevangen hemelwater gebufferd en gebruikt wordt. Vooral in plaats van drinkwater om bijvoorbeeld het toilet te spoelen en/of de was te draaien.
Daarmee hoeft er ook nog eens significant minder drinkwater uit de bodem gepompt te worden waardoor die minder uitput.
Download de whitepaper Nieuwbouw om het dashboard te bekijken en meer info te ontvangen over toepassing van een regenwatersysteem bij nieuwbouw of renovatie. Of neem contact met ons op!
De Nederlandse waterhuishouding komt steeds meer onder druk te staan. Door klimaatverandering komen extreme regenval en lange periodes van droogte vaker voor, terwijl het drinkwater schaarser wordt. Zo zal Amsterdam volgens recente berichten binnen 5 tot 10 jaar met een drinkwatertekort kampen. Het doel van JustNimbus is dan ook ervoor te zorgen dat we geen schaars drinkwater meer gebruiken voor bijvoorbeeld het besproeien van de tuin en het doorspoelen van de wc. Het zachte, kalkarme regenwater is bovendien ideaal voor het besproeien van je tuin en het wassen van je kleding. Dat is goed voor milieu, klimaat én portemonnee.